post image
  • آگوست 26, 2024
  • آرین ناصر
  • بدون دیدگاه

صنعت گیمینگ در ایران همیشه از موضوعات داغ موردبحث بوده است. گیمر ها در ایران، همیشه با مشکلات زیادی در این زمینه دست‌وپنجه نرم کرده‌اند. بااین‌حال، مشکلاتی از جمله سرعت کم اینترنت، مشکلات فیلترینگ و هزینه‌های زیاد خرید سیستم‌های گیمینگ، موفق نشده تا گیمر ها را از این صنعت دور کند. در این نوشته به بررسی مهم‌ترین روندها و رویدادهای بازی در ایران و پیش‌بینی جمعیت گیمرهای ایرانی در سال ۲۰۲۲ پرداخته‌ایم.

با آپتریم همراه باشید.

تاریخچه گیمینگ در ایران:

صنعت تولید بازی‌های دیجیتال در ایران شاید جوان باشد اما تاریخچه بازی‌ها به ۴۰ سال قبل برمی‌گردد.

نسل اولِ بازی‌های دیجیتال ایرانی خیلی دیر با فناوری‌های جدید سازگار شدند. از اولین سالی که صنعت گیمینگ در ایران رواج پیدا کرد، اطلاعات دقیقی در دست نیست اما در اوایل دههٔ ۱۹۸۰ (دههٔ ۱۳۶۰ هجری شمسی)، ایرانیان با مفهوم بازی‌های دیجیتال آشنا شدند.

تعدد گیمر ها در ایران:

به گفتهٔ عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سابق ایران، در حال حاضر ایران ۳۰ میلیون گیمر دارد که برخی از آنان به‌صورت حرفه‌ای این بازی‌ها را دنبال می‌کنند و به طور متوسط یک ساعت و نیم در روز بازی می‌کنند.

مشکلات صنعت گیمینگ در ایران:

مشکل اینجاست که گیمر های ایرانی نمی‌توانند به درآمد خود از پولی که از بخش پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب به دست آورده‌اند، دسترسی داشته باشند. بنابراین، بیشتر تمرکز آن‌ها به بخش مسابقات گیمینگ متوجه شده است. همچنین، مسابقات گیمینگ زیادی در حال برگزاری است که گیمر ها می‌توانند شانس خود را در آن امتحان کنند.

بازی‌های ویدئویی برای جلب‌توجه گروه‌های سنی مختلف طراحی شده‌اند. یکی از محبوب‌ترین سایت‌ها، سایت Twitch است. این پلتفرم در مقایسه با یوتیوب یک تفاوت مهم دارد و در آن، اغلب به‌اشتراک‌گذاری محتوای ویدئویی در زمان واقعی (استریم) پرداخته می‌شود.

آینده گیمر ها در ایران

گیمینگ، مرز میان واقعیت و تخیل

خطرات مرتبط با گیمینگ:

ازآنجایی‌که ویدئوهای مرتبط با قمار بینندگان بیشتری را به خود جذب می‌کنند، خطر احتمالی دسترسی به محتوای نامناسب و معتاد کردن جوانان وجود دارد. بنابراین برخی از کشورها، از جمله ایران، تلاش می‌کنند تا محتوای قماری و مضر را محدود کنند و کنترل کنند.

در ایران، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی موظف هستند تا به کاربران خود دسترسی به سایت‌هایی که محتوای قماری دارند را محدود کنند. همچنین به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی، اکثر پلتفرم‌های پرداخت آنلاین خارجی در ایران فعالیت ندارند و امکان خرید محتواهای دیجیتال از آنها محدود شده است. این موضوع می‌تواند باعث کاهش درآمد تولیدکنندگان بازی‌های داخلی شود و رشد این صنعت را محدود کند.

صنعت رو به رشد گیمینگ در ایران:

بااین‌حال، صنعت بازی در ایران در حال گسترش است و تعداد گیمر ها به طور مداوم در حال افزایش است. تولیدکنندگان بازی‌های دیجیتال ایرانی تلاش می‌کنند تا بازی‌های جذاب و متنوعی را برای جذب مخاطبان خود ارائه دهند. همچنین برخی از توسعه‌دهندگان بازی در ایران موفق شده‌اند بازی‌های خود را در سطح بین‌المللی منتشر کنند و موفقیت‌های قابل‌توجهی را به دست آورند.

بنابراین، اگرچه صنعت بازی در ایران هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و با چالش‌هایی مانند محدودیت‌های قانونی و اقتصادی روبه‌رو است، اما همچنان پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد. باتوجه‌به علاقهٔ بسیاری از جوانان ایران به بازی‌های دیجیتال و توانایی توسعه‌دهندگان محلی، می‌توان انتظار داشت که در سال‌های آینده صنعت بازی در ایران بهبود یابد و رشد قابل‌توجهی را تجربه کند.

از معیارهای ارزیابی بازی‌های ابری و پلتفرم‌ها می‌توان به کیفیت تجربه (QOE) و کیفیت خدمات (QOS) اشاره کرد. بازی‌های ابری یکی از حوزه‌های تحقیقاتی هیجان‌انگیز هستند. (QOS) برای تعیین کیفیت پلتفرم‌های بازی ابری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آینده گیمر ها در ایران

گیمینگ به یک صنعت روبه رشد در ایران تبدیل شده‌ است.

دسته‌بندی گیمر ها بر اساس میزان زمان صرف‌شده در گیمینگ:

گیمرها را به سه دسته، گیمرهای تفریحی، گیمرهای هاردکور و گیمرهای حرفه‌ای تقسیم می‌کنند. قبل از بررسی موضوع آینده گیمرها، با انواع گیمرها آشنا می‌شویم.

گیمر های تفریحی:

این گیمرها تمایل زیادی به اجرای پیوسته بازی‌ها ندارند و یا با کمبود وقت مواجه هستند. بنابراین زمان کمی را برای بازی‌کردن اختصاص می‌دهند و بازی‌های سخت را انتخاب نمی‌کنند.

گیمر های هاردکور:

گیمرهای هاردکور زمان بالایی را برای بازی‌های ویدئویی در نظر می‌گیرند. این گیمرها عاشق بازی‌های دشوار هستند و با هدف موفقیت و پیروزی به اجرای بازی‌ها می‌پردازند. حتی برخی از این گیمرها تنها در یکی از سبک‌های بازی‌ها به اجرا می‌پردازند.

گیمر های حرفه‌ای:

این گیمرها با اجرای بازی‌های ویدئویی درآمدزایی می‌کنند و اجرای بازی‌ها برای آن‌ها شغل است. بر اساس درآمد، این گیمرها رتبه‌بندی می‌شوند. بنابراین در پاسخ به سؤال آینده گیمرها چه خواهد بود، باید عرض کنیم که برخی از گیمرهای حرفه‌ای از آینده خوبی از نظر مالی برخوردار خواهند بود. در برخی از کشورها مانند ژاپن، شرکت‌ها از گیمرهای حرفه‌ای حمایت می‌کنند و مبالغ قابل‌توجهی را به آن‌ها پرداخت می‌کنند.

دسته‌بندی‌ گیمر‌ ها بر اساس پلتفرم انتخابی:

علاوه‌بر دسته‌بندی گفته‌شده، گیمر ها را به دسته‌های گیمرهای پی‌سی و گیمرهای موبایل و کنسول تقسیم می‌کنند. در گذشته، گیمرهای پی‌سی بیشتر در بازی‌های رایانه‌ای مشغول بودند، اما با پیشرفت فناوری و رشد صنعت بازی‌های موبایل، گیمرهای موبایل نیز به‌شدت درحال‌رشد هستند و بازی‌های موبایل برای آن‌ها جذابیت بیشتری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: چگونگی تبدیل‌شدن به یک استریمر در سال ۲۰۲۴

آینده گیمر ها در ایران

گیمر های کنسول، تعداد قابل‌توجی از گیمر ها را به خود اختصاص می‌دهند.

آینده بازی‌ها و گیمر ها

می‌توانیم برخی از روندها و پیش‌بینی‌ها را مدنظر قرار دهیم:

واقعیت مجازی و افزوده شده:

با پیشرفت فناوری واقعیت مجازی و افزوده شده، انتظار می‌رود بازی‌هایی با تجربه بصری واقعی‌تر و غوطه‌ورکننده‌تر به بازیکنان ارائه شود.

پیشرفت گرافیکی:

با پیشرفت قدرت پردازشی دستگاه‌ها، گرافیک بازی‌ها نیز بهبود می‌یابد و تجربه بصری بهتری را برای بازیکنان ایجاد می‌کند.

بازی‌های چندنفره آنلاین:

با اینترنت پرسرعت و پیشرفت شبکه‌ها، بازی‌های چندنفره آنلاین برای بازیکنان جذابیت بیشتری دارند و انتظار می‌رود تعداد و کیفیت این بازی‌ها در آینده افزایش یابد.

اثرگذاری عمیق‌تر داستان:

بازی‌ها به عنوان روایتگر داستان‌های جذاب و هیجان‌انگیز عمل می‌کنند و انتظار می‌رود در آینده داستان‌های بازی‌ها عمیق‌تر و پیچیده‌تر شوند و تجربه سینمایی تری را به بازیکنان ارائه دهند.

بازی‌های تعاملی:

تعامل بازیکنان با محیط و شخصیت‌های بازی در آینده بیشتر خواهد شد و انتظار می‌رود بازی‌ها به میزان بیشتری به واکنش‌ها و تصمیم‌های بازیکنان پاسخ دهند.

رشد صنعت اسپورت الکترونیک:

با رشد صنعت اسپورت الکترونیک و جذب تعداد بیشتری تماشاگر، انتظار می‌رود پیشرفت بیشتری در زمینه ساختار و حرفه‌ای شدن این صنعت صورت بگیرد.

نتیجه:

همانطور‌ که گفتیم، صنعت گیمینگ در ایران هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد. اما با تلاش گیمر ها، پلتفرم‌ها و همکاری دولت، انتظار می‌رود این صنعت نیز در آینده پیشرفت کرده و بستری مناسب برای گیمر ها فراهم شود.

    برچسب ها :
author avatar

آرین ناصر

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه اطلاعات زیر را وارد کرده و بر روی ارسال کلیک کنید.

لذت دوچندان گیم و استریم با آپتریم

از لحظه خرید گیفت کارت و شارژ حساب خود تا زمان ریدیم کردن و اجرای بازی با شما هستیم .با ما در ارتباط باشید.
پشتیبانی 09019985883