- جولای 2, 2024
- تیم محتوای آپتریم
- بدون دیدگاه
در دنیای پر شور و هیجان بازیهای ویدئویی، مسابقات گیم نت بهعنوان میدانی برای رقابت، تبادل مهارت و نمایش خلاقیت گیمرها، جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. این مسابقات که در قالبهای مختلف انفرادی و تیمی برگزار میشوند، فرصتی را برای گیمرها فراهم میکنند تا با یکدیگر به رقابت بپردازند، تواناییهای خود را محک بزنند و از تجربیات یکدیگر بیاموزند. این مسابقات در سالهای اخیر به پدیدهای رو به رشد تبدیل شدهاند. با افزایش محبوبیت بازیهای ویدئویی در بین اقشار مختلف جامعه، گیمرها مشتاقانه در این مسابقات حضور پیدا میکنند تا ضمن رقابت با یکدیگر، از جوایز و افتخارات آن نیز بهرهمند شوند.
تاریخچه گیم نت و مسابقات آن
داستان گیم نتها به اوایل دهه 80 میلادی و دوران اوجگیری مراکز آرکید باز میگردد. در آن زمان، کنسولهای خانگی هنوز رواج پیدا نکرده بودند و گیمرها برای تجربه بازیهای نوظهور و رقابت با دیگران، راهی سالنهای آرکید میشدند. این سالنها پر از دستگاههای غولپیکر آرکید بودند که با سکه کار میکردند و عناوین محبوب و نوستالژیکی مانند پکمن، مهاجمان فضایی و دانکی کانگ را به بازیکنان ارائه میدادند.
با ظهور و توسعه اینترنت در دهه 90 میلادی، تحولی بزرگ در دنیای گیم و بهتبع آن، گیم نتها رقم خورد. بازیهای آنلاین بهسرعت محبوبیت پیدا کردند و افراد به دنیای جدیدی از سرگرمی و رقابتهای مجازی رهنمون شدند. در این دوران، کافههای اینترنتی جایگزین مراکز آرکید کلاسیک شدند و به پاتوق جدید گیمرها و علاقهمندان به دنیای دیجیتال تبدیل شدند.
با پیشرفت چشمگیر بازیهای ویدئویی و ظهور عناوین رقابتی، شاهد شکلگیری پدیده جدیدی در دنیای گیمنتها بودیم. مسابقات گیم نت یا همان ورزشهای الکترونیک (Esports)، بهسرعت در میان گیمرها رواج پیدا کرد و مسابقات گیم پلی سازمانیافتهای را به وجود آورد که در آن، گیمرهای حرفهای در عناوین محبوب مانند Dota 2، Call Of Duty و League of Legends با یکدیگر به رقابت میپرداختند.
امروزه، با وجود دسترسی گسترده به اینترنت و امکان تجربه بازیهای آنلاین در خانه، گیم نتها همچنان جایگاه خود را حفظ کردهاند و طرفداران خاص خود را دارند. این مکانها در کنار ارائه امکانات لازم برای بازیهای آنلاین همانند بهترین میکروفون استریم، فضایی اجتماعی را برای گیمرها فراهم میکنند تا با یکدیگر معاشرت کرده، رقابت کنند و از شور و هیجان بازیهای ویدئویی بهصورت جمعی لذت ببرند.
رشد و توسعه مسابقات گیم نت در ایران
در رشد و توسعه مسابقات گیم نت در ایران، عواملی مختلفی را میتوان برشمرد. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش محبوبیت بازیهای ویدئویی
در سالهای اخیر، بازیهای ویدئویی به یکی از محبوبترین سرگرمیها در بین افراد در سنین مختلف تبدیل شدهاند. این موضوع سبب شده است تا افراد بیشتری به دنیای بازیها جذب شوند و تمایل به شرکت در مسابقات گیم در ایران پیدا کنند.
دسترسی آسان به اینترنت
با گسترش دسترسی به اینترنت در ایران، امکان برگزاری مسابقات آنلاین گیم نتها نیز فراهم شده است. این موضوع سبب شده است تا گیمرها از سراسر کشور بتوانند در این مسابقات شرکت کنند و رقابت نفسگیری را رقم بزنند.
حمایت نهادها و سازمانها
برخی از نهادها و سازمانها نیز با برگزاری مسابقات گیم و اهدای جوایز به نفرات برتر، به رونق و توسعه این مسابقات کمک کردهاند.
فعالیت گیمرها و تیمهای حرفهای
فعالیت گیمرها و تیمهای حرفهای در زمینه برگزاری و شرکت در مسابقات گیم نتها نیز نقش مهمی در ارتقای سطح این مسابقات و افزایش جذابیت آنها داشته است.
انواع مسابقات گیم نت
مسابقات گیم نت در انواع مختلفی برگزار میشوند که از جمله رایجترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
مسابقات انفرادی:
در این نوع مسابقات، هر گیمر بهصورت جداگانه با دیگر رقبا به رقابت میپردازد. بازیهای مبارزهای، رانندگی و ورزشی از جمله محبوبترین بازیها در مسابقات انفرادی هستند.
-
مسابقات تیمی:
در این نوع مسابقات، گیمرها در قالب تیمهای چند نفره با یکدیگر به رقابت میپردازند. بازیهای استراتژیک، MOBA (مانند لیگ آف لجندز، دوتا2، موبایل لجندز و…) و تیراندازی از جمله محبوبترین بازیها در مسابقات تیمی هستند.
-
مسابقات آنلاین:
این نوع مسابقات بهصورت آنلاین و از طریق اینترنت برگزار میشوند. گیمرها میتوانند از مکانهای مختلف در این مسابقات شرکت کنند. بهعنوان مثال، سایت آپتریم یکی از سایتهایی است که در برخی مواقع مسابقات گیم ایران را برگزار مینماید.
-
مسابقات حضوری:
این نوع مسابقات در مکانهای مشخصی مانند گیم نتها یا سالنهای همایش برگزار میشوند. گیمرها باید بهصورت حضوری در محل برگزاری مسابقه حاضر شوند.
جوایز نقدی و جوایز مسابقات
گیمرها میتوانند از فعالیت حرفهای خود در بازیهای رایانهای درآمدزایی کنند. مسابقات گیم نت هم به شکل کشوری و هم بینالمللی وجود دارد و جوایز نقدی به برترین بازیکنان و تیمها اهدا میشود. البته مسابقات گیمینگ ایران جوایزشان کمتر از تورنومنتهای جهانی است. معمولاً این جوایز بینالمللی بین اعضای تیم یا بازیکنان تقسیم شده و میتواند به میلیونها دلار برسد. بهغیر از جایزه دریافتی از طریق موفقیت در یک تورنومنت، روش دیگری هم برای درآمد زایی وجود دارد.
با توجه به جذابیت و محبوبیت eSports، شرکتهای بزرگ تبلیغاتی و تولیدکنندگان محصولات تمایل دارند تا با تیمها و بازیکنان حرفهای قراردادهای تبلیغاتی ببندند. این قراردادها شامل تبلیغ محصولات در جریان مسابقات، استفاده از لوگو و نام تجاری شرکت در لباس و تجهیزات بازیکنان، و همچنین تبلیغات در پخشهای زنده مسابقات میشود. در زیر، فهرست برترین بازیهایی که بیشترین جوایز را در تورنومنتهای خود اختصاص میدهند آمده است:
نام بازی |
مجموع جوایز تورنومنت |
Dota 2 |
32.85 میلیون دلار |
Arena Of Valor |
32.7 میلیون دلار |
PubG mobile |
23.42 میلیون دلار |
Counter strike 2 |
16.11 میلیون دلار |
League Of Legends wild rift |
13.30 میلیون دلار |
Rocket League |
9.41 میلیون دلار |
بازیکنانی که از طریق تورنومنتهای بینالمللی به شهرت میرسند، به سراغ صنعت استریم گیم میروند. استریم نیز درآمد زیادی را برای گیمرها بهارمغان میآورد.
پیشنهاد جذاب
مسابقات گیم نت پدیدهای نوظهور و رو به رشد در ایران است که شور و هیجان و پویایی را به دنیای بازیهای ویدئویی اضافه کرده است. این مسابقات فرصتی عالی برای گیمرها در سطوح مختلف است تا مهارتهای خود را به چالش بکشند، با یکدیگر رقابت کرده و درآمد کسب کنند. یک راه سریع برای پیشرفت در گیمینگ، خرید گیفت کارت های بازی است و با کمک آن میتوانید آیتمهای درون بازی را خریداری کرده و نسبت به دیگران برتری داشته باشید. شما میتوانید برای تهیه انواع گیفت کارت بازیهای مختلف به فروشگاه آنلاین گیفت کارت آپتریم مراجعه کنید.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا درخواست مشاوره، میتوانید از طریق شماره تلفن 02191300216 با کارشناسان ما در سایت آپتریم تماس حاصل نمایید.
- برچسب ها :
دیدگاه کاربران
دیدگاهی ثبت نشده است.
ثبت دیدگاه