
سبک زندگی گیمر ها: لذتهای دنیای بازی و چالش های مخفی آن
بازیهای ویدئویی میتوانند بر اساس نحوه و طرز استفاده ما علاوه بر سرگرمکننده بودن تأثیرات مثبت دیگری هم داشته باشند. ولی از طرفی میتوانند باعث تأثیرات منفی در بازیکن شده و فرد را از زندگی عادی و سالم بازدارند.
هر ژانر از بازی برای یک دسته از مخاطبان خاص تولید میشود و بازیکنان برای این که بهتر از یک بازی لذت ببرند، باید سلیقه موردعلاقه خود را بشناسند. سن هم در نوع بازی که مناسب بازیکن است، نقش بسزایی دارد.
نوع بازی که یک پسر ۳ساله در مقایسه با یک جوان ۲۰ساله انجام خواهد داد، قطعاً متفاوت خواهد بود. بر اساس این موضوع، سبک زندگی گیمر ها باهم متفاوت خواهد بود.
با درنظرگرفتن همه این موارد، به بررسی تأثیرات مثبت و منفی سبک زندگی گیمر ها در زندگی آنها میپردازیم.
در ادامه با آپتریم همراه باشید.
تأثیرات مفید بازی های ویدیویی بر سبک زندگی
بازی میتواند راهی برای تعامل افراد با یکدیگر فراهم کند، زیرا آنها به همراه هم برای تکمیل وظایف مشترک کار میکنند. جامعه ما از اپیدمی تنهایی رنج میبرد و بازی میتواند وسیلهای برای برقراری ارتباط با دیگران باشد.
یکی از راههای افزایش همکاری بین گیمرها و برقراری تعامل و ارتباط، شرکت در تورنومنتهای بازیهاست که بهصورت تیمی یا انفرادی برگزار میشود.
بسیاری از روانشناسان و دانشمندان بر این باورند که انجام بازیهای ویدئویی مزایایی دارند. انجام بازیهای ویدئویی ساختار فیزیکی مغز را تغییر میدهد، مشابه روشی که مغز هنگام یادگیری پیانو یا خواندن نقشه تغییر میکند. مغز مانند یک ماهیچه است و با ورزش میتوان آن را تقویت کرد.
ترکیب تمرکز و افزایش ناقلهای عصبی هنگام بازی به تقویت مدارهای عصبی کمک میکند و برای مغز یک تمرین واقعی بشمار میآید.

گیمینگ میتواند تأثیر مثبتی بر سبک زندگی بگذارد.
تأثیر مثبت گیمینگ در مهارتها:
بهطور خلاصه، بازیهای ویدئویی، تأثیر مثبتی در مهارتهای زیر دارند:
- حل مشکل و تقویت استدلال
- هماهنگی چشم و دست
- مدیریت منابع و برنامه ریزی
- آنالیز با سرعت زیاد و تصمیم گیری با سرعت
- افزایش دقت
- ریاضی و مهارت خواندن
- همکاری و کارگروهی درهنگام بازی چندنفره
تاثیرات منفی بازی های ویدیویی بر سبک زندگی گیمر ها
بعد از صحبت درباره تأثیر مثبت گیمینگ، حال نوبت به تأثیر منفی گیمینگ بر سبک زندگی میرسد. گیمینگ، تأثیرات منفی مختلفی بر سبک زندگی میگذارد که در ادامه، انواع آنها بررسی شده است.
آسیبهای طولانیمدت سبک زندگی گیمرینگ:
آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد، آسیبهایی هستند که از فعالیتهایی شامل استفاده مکرر از ماهیچهها و تاندونها ناشی میشود تا جایی که درد و التهاب ایجاد میشود.
اگر اجازه پیشرفت این آسیبها داده شود، بیحسی و ضعف و آسیب دائمی میتواند ایجاد شود. یک مثال رایج سندرم تونل کارپل است که بسیاری از گیمرها به آن مبتلا میشوند.
سندرم تونل کارپال که اغلب در کارکنان اداری دیده میشود، شامل التهاب عصب در مچ دست است که باعث درد و بیحسی میشود.
همچنین بعضی از گیمرها، از راه گیمینگ کسب درآمد میکنند که از انواع راههای کسب درآمد، میتوان به خریدوفروش محصولات گیم و استریمکردن و شرکت در تورنومنتهای گیم اشاره کرد.
همانطور که اشاره شد، استریمکردن یکی از راههای کسب درآمد گیمرها است و برای بعضی از گیمرها، اینکار تبدیل به یک شغل تماموقت شده. اینگیمرها، استریمر نام دارند.
استریمرها، زمان بسیار طولانی را صرف استریم میکنند که میتواند باعث آسیب های جسمانی زیادی شود.

گیمینگ در طولانی مدت، آسیبهای جبراننشدنی به جا میگذارد.
تاثیر گیمینگ بر چاقی و اضافه وزن:
بازی همچنین با چاقی در نوجوانان مرتبط است و در بزرگسالان نیز همین امر مشاهده میشود. به دلیل این پدیده، آشکار است که اگر نوجوانی هر روز ساعتها جلوی صفحهنمایش بنشیند، ورزش زیادی نمیک
مشکلات بینایی:
مشکلات بینایی نیز در بین گیمرها رایج است. شایعترین مشکل بینایی، خستگی چشم است که میتواند منجر به سردرد و تمرکز ضعیف شود.
نقش هورمونهای در سبک زندگی گیمر ها:
احساسی که الان یا یک ساعت دیگر خواهید داشت یا انگیزه انجامدادن کارهایتان به طور مستقیم بسته به مقدار دوپامین خون شما دارد. به همین دلیل اهمیت بسیار زیادی بر روی ذهنیت ما و ایجاد نیرویی که ما را به جلو حرکت دهد، دارد.
بدن سعی دارد مقدار دوپامینی که در بدن و مغز جریان دارد را در یک رنج نرمال نگه دارد ولی ما با انجامدادن کارهای جذاب و لذتبخش میتوانیم پیکهایی در مقدار دوپامین ایجاد کنیم. بعدازاین کار رنج نرمال (baseline) دوپامین خون کاهش مییابد و باعث کمترشدن احساس خوب ما حتی قبل از انجامدادن آن فعالیت میشود.
در یک آزمایش که تأثیر عوامل مختلف بر روی تغییر دوپامین ارزیابی میشد، بازیهای ویدئویی با درصدهای تأثیر بالا دارای بیشترین تأثیر ممکن در میان شکلات، کوکائین و حتی نیکوتین بودند. هرچه بیشتر در یک بازی غرق شوید، دوپامین بیشتری تولید خواهد شد.
علاقه زیاد به یک بازی، باعث میشود زمان زیادی را صرف آن بازی کنیم، در نتیجه آن، دو اتفاق ممکن است رخ دهد:
- علاقه شدید به بازی، باعث ایجاد اعتیاد به آن شود.
- آن بازی تنها منبع ایجاد دوپامین می شود.

تأثیر منفی گیمینگ در سبک زندگی
درنتیجه باعث ازدستدادن رغبت برای رفتن به مدرسه یا دانشگاه و ارتباط با دیگران و ورزش شود. بازیهایی که بهسرعت بازیکن را درگیر میکنند، درصد تولید دوپامینی مشابه کوکائین و نیکوتین دارند. ولی بازیهایی که بیشتر مثل فیلم هستند و سطح تأثیر بازیکن در بازی کمتر است، باعث ایجاد پیکهای کوتاهتری در مقدار نیکوتین میشوند.
درنهایت باید گفت که کفه ترازو در سمت تأثیرات منفی سنگینی میکند. اما میتوان با استفاده از تدابیری، این تأثیرات منفی را کم کرده و تأثیرات مثبت آن را افزایش دهیم. خبر خوب این است که صنعت Gaming همواره درحال پیشرفت است و برای چالشهای پیشآمده، راهکارهای مناسبی ارائه میشود.
نظرات
0 نظردیدگاهی ثبت نشده است.