- آگوست 25, 2024
- آرین ناصر
- 2 دیدگاه
سیر تکامل صنعت gaming، طی دههها با پیشرفت فناوری تکاملیافته و با افزایش قدرت سختافزار و نرمافزار رخ داده است. امروزه صنعت گیمینگ به درجه بالایی از پختگی رسیده و تنوع بازیهای ویدئویی در هر سبک، بهقدری افزایشیافته که میتواند تمامی علاقهمندان به این حوزه را پوشش دهد.
از بازیهای موبایل گرفته تا آثار انحصاری پلتفرمهایی مانند پلیاستیشن، ایکسباکس و نینتندو، همگی در زمره آثار تحسینبرانگیزی قرار میگیرند که با ایده و خلاقیتهای جدید، راه پیشرفت را برای سایر آثار آینده هموار میکنند.
در این مقاله، قصد داریم سیر تکامل صنعت gaming را قدمبهقدم بررسی کنیم و نگاهی به تغییرات مثبت و انقلابی آنها در این زمینه بیندازیم.
مفهوم گیمینگ
اصطلاح «گیمینگ» به معنای تعامل با بازیهای الکترونیکی از طریق سختافزارهایی مانند کنسول، رایانه، تلفن هوشمند و سایر دستگاهها است. اصطلاح «گیمر» نیز برای افرادی استفاده میشود که به شکل مرتب و روزانه، بخشی از زمان خود را به تجربه بازی اختصاص میدهد.
در ادامه مقاله، به بررسی سیر تکاملی صنعت gaming و بازیهای منتشر شده از سالهای اول تا زمان حال میپردازیم.
با آپتریم همراه باشید.
بازی پونگ و شروع انقلابی در سیر تکامل صنعت gaming (سال ۱۹۷۲)
پونگ یکی از اولین بازیهای رایانهای است که با الهام از تنیس توسعهیافته است. در این بازی، دو بازیکن باید توپ را بهگونهای پرتاب کنند که طرف مقابل نتواند به آن دست یابد. هر بازیکنی که بتواند حریف خود را در هر ست شکست دهد، ۱۰ امتیاز دریافت میکند.
پونگ توسط الان آلکورن ساخته و در سال ۱۹۷۲ توسط آتاری عرضه شد. این بازی به دلیل استقبال زیادی که از آن شد، به اولین بازی موفق تجاری تبدیل شده و نسخه آرکید (Arcade) آن در سال ۱۹۷۵ عرضه شد. آتاری همچنین نسخه نوآورانهتری با نام Double Pong را نیز به بازار عرضه کرد.
بازی مهاجمان فضا (۱۹۷۸)
مهاجمان فضا (space invaders)، اولین بازی تیراندازی فضایی است که توسط توموهیرو نیشیکادو ساخته شد و در قالب دستگاه آرکید در ژاپن عرضه شد. این بازی از آثار مشابهی مانند Gunfight و Breakout الهام گرفته و بازیکنان باید موجودات فضایی را نابود کند. مهاجمان فضا تأثیر زیادی بر توسعهدهندگان مشهور مانند شیگرو میاماتو، هیدئو کوجیما، ساتوشی تاجیری و جان رومرو داشت.
بازی پک من (۱۹۸۰)
بازی Pac-Man که در ژاپن با نام Puck man نیز شناخته میشود، توسط نامکو برای دستگاههای آرکید ساخته شد. بازیکنان باید تمامی نقطههای موجود در نقشه را بخورند و از برخورد با ارواح رنگی اجتناب کنند. این بازی توسط تورو ایواتانی و تیمی از توسعهدهندگان در سال ۱۹۷۹ ساخته شد و بهعنوان نماد کلیدی شرکت نامکو شناخته میشود.
کنسول NES و بازی سوپر ماریو (۱۹۸۵)
عرضه کنسول NES توسط نینتندو، موفقیت بزرگی بود. این کنسول ۸ بیتی برای استفاده خانگی ساخته شده بود و بازی ماریو نیز بهعنوان یکی از مهمترین عناوین این کنسول عرضه شد. NES با پشتیبانی از بازیهای ذخیرهشده در کارتریج و لوازم جانبی مانند تفنگ نوری، به موفقیت بزرگی دستیافت و انقلاب بزرگی در صنعت gaming بود.
سگا جنسیس (۱۹۸۹)
سگا جنسیس با پردازنده ۶۸۰۰۰ موتورولا و کتابخانهای گسترده از بازیهای ورزشی و آرکید، به موفقیت بزرگی دستیافت. این کنسول در آمریکا با فروش بیش از ۳۰ میلیون دستگاه، موفق بود اما در ژاپن با استقبال کمتری مواجه شد.
سوپر NES (سال ۱۹۹۰)
سوپر نینتدو، دومین کنسول قابل برنامهریزی و خانگی نینتندو، با گرافیک پیشرفته، صدای باکیفیت و سازگاری با لوازم جانبی پیشرفته، به یکی دیگر از موفقیتهای نینتندو تبدیل شد. این کنسول با فروش ۴۹ میلیون دستگاه و عرضه ۱۷۵۷ بازی، به یکی از پرفروشترین کنسولهای ۱۶ بیتی تبدیل شد.
Doom (۱۹۹۳)
بازی Doom توسط استودیو Id Software توسعه یافت و به یکی از کلیدیترین آثار صنعت Gaming در سبک اکشن تبدیل شد. این بازی اکشن اولشخص، بازیکنان را در نقش Doom guy قرار میدهد که باید با شیاطین مبارزه کنند. Doom تا سال ۱۹۹۹ بیش از ۳.۵ میلیون فروش داشت و توسط ۲۰ میلیون نفر تجربه شد.
بهکار گیری CD در پلی استیشن، شروع عصر جدید سیر تکامل صنعت gaming (سال ۱۹۹۴)
سونی با عرضه اولین کنسول خانگی خود با پشتیبانی از CD، به موفقیت بزرگی دستیافت. پلیاستیشن به دلیل پشتیبانی از CD، طراحی جمعوجور و کتابخانه گسترده بازیها به شهرت رسید. سگا نیز با عرضه کنسول سترن تلاش کرد در رقابت باقی بماند، اما این کنسول در آمریکا موفقیت چندانی کسب نکرد.
بیشتر بخوانید: گیفت کارت Platstation
نوکیا و اولین بازی تلفن همراه (۱۹۹۷)
نوکیا با عرضه بازی Snake در تلفنهای هوشمند خود، به یکی از اولین شرکتهایی تبدیل شد که بازی را در دستگاههای همراه به کار میگیرد. این بازی که بازیکن را در قالب یک مار، نقشآفرینی میکند، به یکی از محبوبترین بازیهای موبایل تبدیل شد.
بازی شبیهساز سیمز (۲۰۰۰)
استودیوی ماکسیس در سال ۲۰۰۰، یکی از واقعگرایانهترین بازیهای شبیهساز زندگی را توسعه داد و این بازی توسط الکترونیک آرتز (EA) ساخته شد. در دنیای شبیهسازی شده سیمز بازیکن نقش شهروندی را بازی میکند که به انجام کارهای حیاتی مانند سر کار رفتن، فعالیتهای منزل و روابط عاطفی میپردازد.
ایکس باکس لایو (۲۰۰۲)
سرویس شبکهای ایکسباکس لایو (Xbox Live) توسط مایکروسافت برای تجربه بازیهای آنلاین و رسانههای دیجیتال ساخته شد. این سرویس در ابتدا باری کنسولهای ایکسباکس ۳۶۰ و در ادامه با گسترش و پیشرفت کنسولها، برای کنسولهای نسل ۹ نیز ساخته شد و در ادامه، در سیستمعامل ویندوز فون نیز به کار گرفته شد.
بیشتر بخوانید: گیفت کارت Xbox Live
موفقیت World of Warcraft در پلتفرم PC
دنیای وارکرفت، بازی MMORPG که توسط Blizzard در سال ۲۰۰۴ توسعه یافت، به یکی از بزرگترین اجتماعات آنلاین تبدیل شد. تا کنون، بیش از ۱۰۰ میلیون حساب کاربر در این بازی ثبت شده و بلیزارد، بازیهای دیگری مانند دیابلو (Diablo)، استارکرفت (Starcraft) و هارت استون (Hearth Stone) را نیز پشتیبانی میکند.
این بازی با داستانی غنی و رویدادهای چالشبرانگیز، بسیاری از بازیکنان را به صنعت Gaming جذب کرده است. این بررسی نشان میدهد که صنعت گیمینگ با پیشرفتهای فناوری و خلاقیت توسعهدهندگان، به یکی از پرطرفدارترین و پویاترین صنایع جهان تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: گیفت کارت Blizzard
- برچسب ها :
✍🏻👍🏻
خیلی کامل و عالیه🤌🏻