post image
  • نوامبر 19, 2024
  • آرین ناصر
  • بدون دیدگاه

از طراحی بازی های شاخص و پرطرفدار گرفته تا بازی‌های مستقل (Indie) ، همواره قدم اول شما شکل دادن یک تصویر کلی از داستان و مفهومی‌ست که می‌خواهید خلق کنید. با داشتن صبر و پشتکار زیاد، هر کسی می‌تواند بازی ویدئویی خود را بسازد. اگر برای طراحی بازی خود مصمم هستید، در این مقاله با آپتریم همراه باشید.

چگونه یک بازی را توسعه دهیم؟

ساخت و توسعه بازی‌های ویدئویی یک فرآیند چندمرحله‌ای است که نیازمند یک تیم خوب برای سازماندهی، ایده‌پردازی، تحقیق و توجه به کوچکترین جزئیات است. فرقی نمی‌کند که شما یک طراح بازی با موتور گرافیکی استودیوی خودتان باشید یا از موتورهای گرافیکی نظیر Unreal Engine برای ساخت اولین بازی خود استفاده کنید. در هر حالت بایستی از یک چهارچوب کلی ۶ مرحله‌ای پیروی کنید:

۱- شکل‌دهی یک تصویر کلی از داستان و محیط بازی

سعی کنید تعدادی دنیای ذهنی با مفاهیم متنوع را تجسم کنید. اگر اولین باری است که می‌خواهید یک بازی طراحی کنید، از پروژه‌های ساده و کوچک آغاز به کار تمایید. ژانرهای متفاوت را بررسی نموده و ببینید کشش بازار گیم در حال حاضر به سمت کدام ژانر متمایل‌تر است، چون با این‌کار شانس بیشتری برای محبوبیت بازی خود خواهید داشت.

هر ایده خلاقانه ولی هرچند کوچک را به محض خطور به ذهنتان یادداشت کنید. پس از بارش فکری ایده‌های متنوع، روی قابلیت‌های بالقوه و مکانیک بازی تمرکز کنید. ایده‌های نامتناسب با مکانیک مدنظر را یکی‌یکی حذف یا سازگار کنید تا درنهایت خلاقانه‌ترین ایده‌ها را در دستور کار خود قرار دهید.

۲- جمع‌آوری اطلاعات برای طراحی بازی

طراحی بازی در 6 مرحله - جمع‌آوری اطلاعات

خلق هر بازی ویدئویی نیازمند تحقیق و پژوهش بسیار گسترده است. درباره سبک‌های منطبق بر ایده‌هایتان توجه کرده و یک GDD (Game Design Document) یا سند طراحی بازی آماده کنید. حتی اگر بازی شما بسیار ساده و مبتدی باشد، باز هم حتما GDD را ارائه کنید. زیرا GDD خلاصه‌ای از مهمترین جزئیات، ایده‌ها، ژانر، داستان، جهان بازی و استراتژی‌های بازاریابی می‌باشد که علاوه‌بر رفع ابهامات اعضای تیم سازنده، به سوالات متداول خریداران بازی نیز پاسخ خواهد داد.

شما به عنوان یک بازی‌ساز تازه‌کار، باید در انتخاب زبان برنامه‌نویسی (Java و ++C) بسیار دقت کنید. تعداد اعضای تیم خود را مدیریت کرده و منابع موردنیاز اتمام پروژه را تامین کنید. چرا که پس از قابل‌قبول بودن محصول نهایی، صرفه مالی مهمترین اولویت هر شرکت بازی‌ساز است.

۳- آغاز ساخت و طراحی بازی

طراحی بازی در 6 مرحله - آغاز ساخت بازی

بعد از ارزیابی تمام جوانب و تحقیقات کامل، نوبت به شروع ساخت و طراحی بازی است. شما برای کلید زدن این مرحله باید زبان برنامه‌نویسی و موتور گرافیکی مناسب را انتخاب کرده باشید.

ساخت گیم‌های موبایل، در مقایسه با گیم‌های کنسول و ویندوز بسیار راحت‌تر است. زیرا تکنولوژی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بسیار پیشرفته‌ای برای توسعه گیم‌های غیر موبایل نظیر ویندوز و کنسول بازی نیاز است.

در این مرحله می‌توانید نوشتن Script بازی را آغاز کنید. اما توجه داشته باشید که شما با استخدام یک تیم مجزا مختص اسکریپت‌نویسی، در زمان هم صرفه‌جویی بیشتری خواهید کرد. درنهایت تصمیم با خودتان است.

۴- بهبود کانسپت (Concept) بازی

طراحی بازی در 6 مرحله - بهبود کانسپت بازی

تولید نمونه‌های اولیه بازی برای شناسایی ایرادات، باگ‌ها و ناترازی‌ها بسیار کمک کننده هستند. چون همزمان که پروژه در حال جلو رفتن است، مشکلات کاربری بازی نیز به محض ظهور برطرف می‌شوند و خریداران بازی بهترین تجربه ممکن را در روز اول انتشار خواهند داشت. جمع‌بندی عجولانه و بی‌برنامگی، تأثیر منفی قطعی روی امتیاز نقادان بازی و نظرات بازیکنان خواهد داشت.

از تمام ظرفیت‌های بازی خود بهره ببرید. ارکانی مانند تنظیمات گرافیکی، مراحل اصلی و فرعی، شخصیت‌پردازی و صداگذاری را به بهترین شکل ممکن پیاده کنید. اگر سبک RPG یا جهان‌باز را انتخاب کرده‌اید، مطمئن شوید که محیط بازی وسیع، اثرگذار و قابل اکتشاف باشد.

۵- بازی طراحی شده را تست کنید.

مرحله پنجم: تست بازی

یا خودتان بازی را امتحان کنید یا این کار را به تست‌کنندگان کنترل کیفیت محول نمایید. زیرا هر بازی قبل از انتشار باید به صورت ۱۰۰ درصد تست شود. تیم کنترل کیفیت چندین بار بازی طراحی شده را تمام کرده و هرگونه باگ و خطای عملکردی را با جزئیات کامل لیست می‌کنند. با وجود زمان‌بر بودن این مرحله، اهمیت آن بسیار حیاتی و تعیین‌کننده است.

۶- بازاریابی محصول نهایی

پس از اتمام فرایند ساخت و تست بازی طراحی شده، باید سعی کنید بازی را در تمام پلتفرم‌های ممکن ارائه کنید. وبسایتی مختص خودتان راه‌اندازی نموده و شروع به تبلیغات همه‌جانبه کنید.

چندین تریلر با فاصله‌ی زمانی مشخص منتشر کنید تا بازار برای تجربه بازی شما مشتاق‌تر شود. پیش از انتشار نسخه کامل بازی، نسخه دمو (Demo) را منتشر کنید تا کسانی که نسخه دمو را تجربه کرده‌اند، برای خرید نسخه کامل بازی علاقه‌مند شوند. بعدها هم با اعمال تخفیف، مشتری‌های بیشتری جذب کنید. طراحی بازی

به عبارتی هر کاری انجام دهید تا تعداد مخاطبان استودیو و ارزش سهام شرکتی بیشتر شود تا مقدمه برای شروع پروژه بعدی پس از تسویه حساب پروژه قبلی فراهم باشد. برای طراحی بازی بعدی حتما از تجربیات پروژه قبلی استفاده کنید و روز به روز به سمت ارزوهایتان قدم بردارید.

بیشتر بخوانید: غول‌های صنعت بازی‌ سازی: معرفی ۵ تا از بزرگ ترین شرکت های بازی سازی

    برچسب ها :
author avatar

آرین ناصر

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.

ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه اطلاعات زیر را وارد کرده و بر روی ارسال کلیک کنید.

لذت دوچندان گیم و استریم با آپتریم

از لحظه خرید گیفت کارت و شارژ حساب خود تا زمان ریدیم کردن و اجرای بازی با شما هستیم .با ما در ارتباط باشید.
پشتیبانی 09019985883